Menu
Max_Weber

Тревожна статистика за употребата на алкохол у нас!

Тревожни данни за употребата на алкохол у нас показва изследване на Световната здравна организация. България е на девето място в света сред 189 държави, сочи проучването. От него става ясно, че сме на 12-о място по тютюнопушене, което влошава работоспособността на хората в България. От това страда икономиката, тъй като за здравеопазване се отделят все повече средства, а резултатите не са задоволителни.

Заради болест все повече работници отсъстват, което допълнително усложнява възможността за икономически ръст.

Мрачната картина се допълва и от третия основен рисков фактор за здравето - затлъстяването. Българските мъже заемат 29-а позиция в анкетата на Световната здравна организация, а 65% умират в следствие на болести на кръвообращението.

България се нуждае от ускорен икономически ръст, а това е невъзможно без здраво население, категорични са експертите. Те призовават тревожните данни от проучването на СЗО да се анализират внимателно и да се предприемат спешни мерки.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...