Menu
Max_Weber

Вижте с колко е поскъпнала "Гражданска отговорност"!

Задължителната застраховка "Гражданска отговорност" за шофьорите е поскъпнала чувствително през последната година. За това информираха представители на застрахователни компании. Според тях, увеличението е над 30% само за 12 месеца.

250 лева средно е била цената на задължителната автозастраховка през 2018 година, каза главният секретар на Асоциацията на застрахователите Нина Колчакова. Пред БНР тя заяви: "Хората, които в момента установяват повишената ѝ цена, за последен път са си купували в края на декември - началото на януари миналата година. За една година действително има повишение на цената на "Гражданската отговорност". То не се е случило този месец или миналия месец".

Застрахователните дружества по собствени формули отчитат фактори като възрастта и мощността на автомобила, техническото състояние, опита на водача и редица други, които всеки застраховател сам залага. Тези фактори не са единни за пазара и влияят върху индивидуалните тарифи, защото придобилата вече скандална слава система "бонус-малус", която трябваше да взима под внимание и тези обстоятелства, отбеляза поредния си фалстарт. След общественото обсъждане в началото на декември наредбата отново потъна, коментира Колчакова.

Източник: БНР

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...