Menu
Max_Weber

Сътрудничеството между България и Китай има още потенциал за развитие

Зам.-председателят на Шанхайската търговска палата за внос и износ Тони Уанг се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. Гостът бе запознат с дейността на Палатата и сътрудничеството й с партньори от Китай. Въпреки редовния обмен на икономически делегации, двустранното сътрудничеството има още потенциал за развитие, констатира Симеонов. Председателят информира, че почти 300 са китайските компании, регистрирани в БТПП и опериращи в България.

Тони Уанг представи Шанхайската търговска палата за внос и износ и разясни, че новото правителство на Китай се стреми към промени с цел улесняване на бизнеса. В момента се обсъжда децентрализиране на повече от услугите за фирмите и прехвърлянето им към търговско-промишлените палати по региони. Китайските компании градят своите краткосрочни и дългосрочни планове, като очакват положителни възможности от страна на държавата за развитието на бизнеса през следващите 20 – 30 години. Наскоро е взето решение в Шанхай да се изгради свободна зона, в която фирмите да се възползват от преференциите на споразуменията за свободна търговия, към които Китай се присъединява.


Обсъдени бяха ползите от търговския арбитраж и бе договорено да се задълбочи сътрудничеството между Арбитражния съд към БТПП и Китайската международна икономическа и търговска арбитражна комисия, в която Тони Уанг е арбитър.


Източник: PR Българска търговско-промишлена палата

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...