Menu
Max_Weber

Обсъждане разширяването на дейността на Съвета по иновации и енергийна ефективност при БТПП

Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и енергийна ефективност при БТПП, и Николай Минков, член на Бюрото на Съвета и изп. директор на „Средногорие мед индустриален клъстер”, се срещнаха и разговаряха с председателя на БТПП Цветан Симеонов.

Обсъдено бе разширяването на дейността на Съвета, като акцент бе поставен върху значимостта на енергетиката и енергийната ефективност за икономическата стабилност на страната. Изразено бе мнение за необходимостта от създаване на отделен сектор, занимаващ се конкретно с проблемите на енергетиката.  В тази връзка бяха обсъдени възможностите от сформиране на инициативна група от експерти в областта с цел облекчаване работата на БТПП и в отговор на нуждите на българския бизнес от повече експертност при подготовката и вземането на решения.
БТПП изрази готовност за съдействие при изпълнение на поставените пред Съвета цели.


В по-широк мащаб бяха дискутирани предложения за актуализиране структурата на БТПП в съответствие с новите европейски политики и програми.


Източник: БТПП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...