Menu
Max_Weber

Зинаида Златанова: Политически спекулации са, че ЕП предлага да бъдат спрени плащанията по европрограми за България

Спиране на средства – нито има такава дума, нито има такова нещо. Не е хубаво да спекулираме с тези неща. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова и категорично опроверга твърденията, че финансовата комисия на Европейския парламент предлага да бъдат спрени плащанията по европрограми за България. „Нищо такова не предлага ЕП”, каза Златанова.

Вицепремиерът подчерта, че става дума за доклад на ЕП от 2012г., който касае представянето на всички процедури и правила, по които ЕК управлява средствата на европейските данъкоплатци, като има параграф, който обръща внимание, че следва да се засили фокусът към България. Златанова заяви, че става дума за политически документ, който все още е предложение и предстои да се обсъжда от Комисията по бюджетен контрол.


„Да не забравяме, че цяла Европа е в предизборна кампания и този тип политически изяви не бива да ни учудват и ще се засилват вероятно от всички страни, от страна на всички партии, за съжаление до европейските избори. Хубаво е както българските, така и всички политици, да подхождат отговорно специално към тези въпроси, за да не заблуждаваме гражданите с неща, които не са в правомощията на един или друг орган“, добави вицепремиерът.


Златанова припомни, че контролът върху разходването на европейските средства се осъществява от множество европейски и национални органи и то няма нищо общо с докладите на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...