Menu
Max_Weber

Министър Терзиева: Осигурили сме 270 млн.евро за модернизация на градска среда

„През следващия програмен период предвиждаме около 270 млн. евро да бъдат вложени в надграждането на проекти, свързани с модернизацията на градска среда. Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която участва в церемонията по въвеждане в експлоатация на 8 нови тролейбуса по линии на столичния градски транспорт.

Новите екологично чисти и енергийно ефективни превозни средства, които ще обслужват жителите на столицата, са първия  транш от договорените общо 50 тролейбуса по проект „Интегриран столичен градски транспорт“, изпълняван по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Общата стойност на проекта е 122 млн.лв.


Министър Терзиева подчерта, че проекта за интегриран столичен транспорт изисква максимална активност от всички участници, за да бъдат постигнати резултатите, заложени в него. Тя бе категорична, че взаимодействието със Столична община за финализиране на проекта продължава и още веднъж подчерта необходимостта от  задълбочаването на съвместната работа между правителството и всички общини в страната.


„Амбицията ни е да работим още по-активно за възстановяване на регионите и тяхната модернизация“, заключи регионалният министър.
Министър Терзиева заедно с  кмета на София Йорданка Фандъкова изпробваха възможностите на новите тролеи пътувайки от катедралата „Александър Невски“ до Националния дворец на културата.


Източник: Пресцентър Министерство на регионалното развитие

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...