Menu
Max_Weber

Българо-беларуски бизнес форум в София

Целта на събитието е насърчаване на преките бизнес контакти между местни и чуждестранни фирми, представяне на икономическия потенциал на България на партньорите от Беларус и развитие на търговско-икономическите връзки в различни сфери.

Форумът ще бъде открит от г-н Красин Димитров, заместник-министър на икономиката и енергетиката, и г-жа Елена Купчина, заместник-министър на външните работи на Република Беларус. Приветствени слова към участниците на форума ще отправят г-н Евгений Иванов, изпълнителен директор на Агенцията за малките и средните предприятия, г-н Борис Смолкин, директор на Националния център по маркетинг и конюнктура на цените на Република Беларус. Бизнес климатът в страната и възможностите за инвестиции ще бъдат представени от г-н Светослав Младенов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Участниците ще се запознаят с дейността на Държавния комитет по стандартизация и техническо регулиране на митническия съюз на Беларус, Казахстан и Русия. В състава на беларуската делегация са представители на големи държавни компании от секторите: металургия, керамика, инженерингови проекти, електроника и електротехника, машиностроене, енергетика, строителство, хранително-вкусова промишленост, селскостопанска техника и др. Бизнес форумът се провежда в рамките на IV-то заседание на Междуправителствената българо-беларуска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...