Menu
Max_Weber

Драгомир Стойнев: Работници на "Ремотекс-Раднево" ще бъдат наети на работа в "Мини Марица-изток"

Най-ценното в "Ремотекс - Раднево" ЕАД са хората. Те са квалифицирани и с опит.

Държавата ще се погрижи за служителите, но се отказва от придобиване на дружеството, което има огромни дългове, натрупани през годините и неясноти по отношение на реалното му състояние.  Работници  на "Ремотекс - Раднево" ще бъдат наети на работа в "Мини Марица-изток"  в поделение, което ще се занимава с ремонтни дейности. В държавните мини има необходимост от точно такива кадри. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на пресконференция в Бургас. Освен това така ще се затвори процесът и ремонтните дейности, които са необходими в мините, ще бъдат извършвани в тях от квалифицирани служители, каквито са тези от "Ремотекс- Раднево".

Във връзка с изпратеното до Министерството на икономиката и енергетиката писмо от еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер министър Стойнев коментира, че между София и Брюксел се водят интензивни преговори и има добро сътрудничество. Той потвърди, че ще приеме поканата на Йотингер за разговор. За мен на първо място обаче стои стабилността на енергийната система в България и е приоритет националният интерес, каза още министърът.

На журналистически въпрос да коментира положението на "Слънчев бряг" АД министър Стойнев обясни, че се очаква вписването на новия борд на държавното дружество, който ще позволи да бъде реализирана новата политика и промяна при управлението на дружеството.

Източник: Пресцентър Министерство на икономиката и енергетиката

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...