Menu
Max_Weber

Десислава Терзиева: Размразяваме проекта за строителство на язовир „Мокра бяла”

Размразяваме проекта за строителство на язовир „Мокра бяла”. Това обяви на пресконференция в Севлиево министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Тя подчерта, че за изграждането на язовира е постъпило инвестиционно намерение в министерството, като се предлага концесия. Министър Терзиева обясни, че язовирът е стратегически за водоснабдяването на района и е залегнал в Генералния план за ВиК, което дава  зелена светлина за проектиране и строителство. До края на годината може да стартира процедура по предоставяне на концесия. По думите на Терзиева срокът за проектиране, строителство и завиряване е между 4 и 5 години.


В Севлиево министър Терзиева обяви, че започва ремонт на път III-403 Севлиево-Велико Търново. Половин милион лева са отделени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за ремонт на най-лошите участъци, на територията на област Габрово. Над 2 млн.лв. са осигурени от Публичната инвестиционна програма за ремонт на участъци от пътя на територията на област Велико Търново. „Това са първите стъпки за привеждане на пътя в добро състояние, тъй като ремонт не е правен от 1952 г.”, поясни министърът. По думите й  ремонтите ще продължат и догодина със средства от държавния бюджет. „Новата ни политика е за рехабилитация на малките пътища от 2 и 3 клас. Ежегодно трябва да заделяме от държавния бюджет между 70 и 150 млн. лв., за ремонт на малките пътища, които са важни за развитието на малките населени места”, отбеляза Терзиева.


Близо 500 хил.лв. ще бъдат инвестирани по линия на Програмата за борба с безводието на МРР за подготовка на два инвестиционни проекта в община Севлиево. Това включва проектиране, изработка на ПУП и парцеларни планове за подобряване водоснабдяването на Севлиево и близки населени места, както и за село Буря. Тази година трябва да се прецизират трасетата на новите водопроводи и да се завърши проектирането. „Амбицията ни е догодина да започне изпълнението на строително-ремонтните дейности за подобряване водоснабдяването на Севлиево и село Буря със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството. Новата ни политика предвижда ежегодно да се осигуряват средства за борба с безводието”, категорична бе Терзиева.


Тя отбеляза още, че за община Севлиево са заделени 150 хил. лв. по публичната инвестиционна програма на правителството за ремонт на улици в малките населени места в общината.

Източник: Пресцентър МРР

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...