Menu
Max_Weber

Министър Терзиева: Продължаваме да градим магистрали, но обръщаме поглед и към второкласната и третокласна пътна мрежа

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева стартира превантивния ремонт на близо 15 километра от третокласния път Трявна – Габрово. Пътят не е ремонтиран от 40 години, а в същото време е основна връзка между двете населени места и десетки селища.

Ремонтът се извършва с 3,5 млн.лв., осигурени от  Публичната инвестиционна програма на правителството, като целта е трайно подобряване на състоянието на трасето.


„Този обект е поредното доказателство за прилагането на практика на новата политика в пътния сектор, а именно, осигуряване на инвестиции за „малките пътища”, каза министърът на регионалното развитие. „Продължаваме да градим магистрали, но обръщаме поглед и към второкласната и третокласна пътна мрежа”, подчерта Десислава Терзиева.


„Пожелавам на строителите да изпълнят обекта качествено и в срок, за да може да се пътува безопасно и удобно още през този туристически сезон”, заяви министърът.


На пресконференция в Областна администрация – Габрово, министър Десислава Терзиева информира, че до края на годината в областта от Публичната инвестиционна програма на правителството ще бъдат инвестирани близо 6,5 млн.лв., като близо 1,5 млн.лв. се разпределят за мерки за подобряване на водоснабдяването в Габрово, Севлиево и 11 селища в региона, а над 1,2 млн.лв. се насочват за общински проекти.
Отделно 380 хил.лв. са осигурени от бюджета на АПИ за изпълнението на първия етап от ремонта на третокласния път Габрово – Дебел дял, включващ улиците „Емануил Манолов” и „Чардафон” в Габрово. Планира се ремонтните работи на участъка с дължина близо 1 км да стартира през юни тази година, когато се очаква да приключи строителството на подземните комуникации.


По линия на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г., министър Терзиева обобщи, че проектите в областта са 25, като в момента се изпълняват 9 за 25 млн.лв. Община Габрово е с най-много финансирани проекти по ОПРР в размер на 33млн.лв., от които 9 приключени, а  6 са в процес на изпълнение. 


„Твърденията, че правителството е изключило област Габрово са абсолютно неверни. Стойността на средствата за инвестиции в областта, които се отпускат от държавния бюджет са красноречиви. Ние сме избрали проекти, свързани с растежа и устойчивото развитие на региона”, подчерта министър Терзиева.


Източник: Пресцентър МРР

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...