Menu
Max_Weber

Над 1,6 млн. лв. ще бъдат инвестирани в три мостови съоръжения на пътя Царево - Ахтопол

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков подписа договора с изпълнителя на проучвателно-проектантските и аварийно-възстановителните дейности на два стоманобетонови моста при км 8+724 и км 9+975 и на сводов водосток при км 10+285 на републикански път III-9901 Царево – Ахтопол.

Обектът е по Аварийната програма на АПИ и се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за над 1,6 млн. лв.


Мостовите съоръжения на път Ш-9901 Царево - Резово са между село Варвара и град Ахтопол. С ремонтирането им ще се възстанови нормалното експлоатационно състояние на съоръженията и габаритът им ще се приведе в съответствие с нормите за проектиране.
Изпълнител на обекта е „Пътища и мостове“ ЕООД. От името на строителя договорът подписа инж. Росен Колелиев, управител на дружеството. Стойността на проучвателно-проектантските и аварийно-възстановителните дейности на трите съоръжения е 1 612 348,19 лв. с ДДС.

Източник: ПРЕСЦЕНТЪР АПИ   

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...