Menu
Max_Weber

Приета е картата на регионалните помощи за периода 2014-2020 г.

Правителството прие Карта на регионалните помощи на Република България за периода 2014-2020 г. и упълномощи министъра на финансите да подаде уведомление до Европейската комисия за нея.

След получаване на одобрение от страна на Комисията, Картата за регионална помощ ще се прилага от 1 юли 2014 г. до 31 декември 2020 година.

Новата карта определя таваните на интензитета на регионалната държавна помощ за България в размер на 25% за Югозападния район и на 50% за останалите пет района на планиране. Съществува възможност за увеличение до 60% (35% за Югозападния район) от брутния еквивалент на помощта за средните предприятия и 70% (45% за Югозападния район) – за малките.

Приемането на Картата е от съществено значение за управляващите органи на оперативните програми, на които ще се даде възможност да разработват схеми за регионална помощ за новия програмен период. Без наличието на одобрена и действаща регионална карта за България предоставянето на средства по оперативните програми и от други източници се поставя под риск.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...