Menu
Max_Weber

Рекордно участие на български производители на Международния панаир за индустриални технологии и оборудване в Хановер

Рекорден брой български предприятия представят своите продукти на Международния панаир за индустриални технологии и оборудване Hannover Messe в Германия тази година.

Участието на 37-те наши фирми в най-престижната изложба е организирано от МИЕ и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) по проект за развитието на експорта, финансиран по Оперативна програма "Конкурентоспособност". Други 13 български фирми участват с индивидуални щандове на собствени разноски. На форума се представиха изделия за индустриални поддоставки, пневматика и хидравлика, електротехника и енергетика, автоматизация и електроника.

За пръв път през последните години държавата показа своята ангажираност към сектора чрез участие на заместник-министъра на икономиката и енергетиката Анна Янева в международния форум. Присъствието й бе отбелязано както от представителите на германските правителствени институции, от организаторите на панаира, така и от българските предприятия, които изразиха надежда, че техните усилия за навлизане на международните пазари ще бъдат подкрепени от правителството.

На среща между българските официални представители и ръководството на Deutshe Messe Хановер – най-големия изложбен център в Европа, бяха обсъдени бъдещите участия на нашите фирми в подобни промоционални инициативи. Заместник-министър Анна Янева се срещна с държавния секретар на Министерството на икономиката, труда и транспорта на Федерална провинция Долна Саксония Даниела Беренс, с почетните консули на България във федерална провинция Саксония-Анхалт Ралф Хесе и във Федерални провинции Хамбург, Бремен, Шлезвиг-Холщайн и Долна Саксония проф. Винан Имайер. Бяха обсъдени възможности за сътрудничество в областта на германските инвестиции, иновации, клъстери, електромобилност, дуално обучение, както и съвместни проекти по европейски програми и коопериране.
В рамките на изложбата се проведе Ден на България, по време на който зам.-министър Янева изрази увереност за успешното сътрудничество и реализацията на дългосрочни съвместни проекти. На събитието присъстваха и посланикът на България в Германия Ради Найденов, ръководителят СТИВ в Берлин Веселин Горнишки, почетните консули на България в Германия.

Източник: Пресцентър Министерство на икономиката и енергетиката

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...