Menu
Max_Weber

Инж. Чайков: За празника на Стрелча ще завърши ремонтът на 17 км третокласна мрежа

В Стрелча председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков направи символичната първа копка на превантивния ремонт на близо 17 км от третокласната пътна мрежа в област Пазарджик - участъци от път ІІІ-606 Копривщица – Стрелча - Кръстевич от км 32+852 до км 35+182 и ІІІ-8003 Блатница – Смилец – Дюлево от 23+764 до км 38+700.

Отсечките са на територията на община Стрелча. На церемонията присъстваха областният управител на Пазарджик Иван Йорданов, кметът на Стрелча Иван Евстатиев и др.

Път ІІІ-606 Копривщица – Стрелча осигурява връзката с подбалканския път I-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас, а път ІІІ-8003 е основна връзка на жителите на община Стрелча с областния център Пазарджик. На път ІІІ-606 ще бъде извършен превантивен ремонт на участък от 2,3 км. От път ІІІ-8003, който преминава през с. Смилец и с. Дюлево, ще бъдат обновени 14,9 км. На отсечките не е извършван основен ремонт от близо 50 години. Задачата, която съм поставил на изпълнителя, е до месец да приключи ремонтът на участъка от пътя Копривщица - Стрелча, а до края на юли и на III-8003. За празника на Стрелча - 27 юли, когато ще се отбележат и 45 години от обявяването му за град, предвиждаме да завърши ремонтът на близо 17 км от третокласната пътна мрежа, каза инж. Чайков.

Средствата за превантивните ремонти са осигурени от бюджета на АПИ. В обновяването на 2,3 км от път III-606 Копривщица - Стрелча ще бъдат вложени близо 380 хил. лв.


Кметът на Стрелча Иван Евстатиев благодари за отличното сътрудничество с ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура"  и подчерта, че пътните участъци, които ще се ремонтират, са най-използваните от жителите на общината.

Строителните дейности на обекта ще бъдат изпълнени от ДЗЗД „ПОДДЪРЖАНЕ ПЪТИЩА” Пловдив по договора за текущо, превантивно и зимно поддържане на републиканската пътна инфраструктура на територията на област Пазарджик.

Източник: ПРЕСЦЕНТЪР АПИ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...