Menu
Max_Weber

Министър Десислава Терзиева ще посети област Враца

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на УС на АПИ инж. Стефан Чайков ще инспектират строителството на обходния път на град Враца.

Изграждането на трасето се финансира с над 17 млн.лв., осигурени от  ЕС чрез  Оперативна програма „Транспорт“  и националния бюджет.
В 11.30 часа министър Терзиева ще направи символична първа копка на  Лот 47, включващ  рехабилитация и реконструкция на път ІІ-13 Граница Монтана – Криводол – Девене – Борован. Участъкът е с дължина от 19 км. Стойността на ремонтните дейности надхвърля 10 млн.лв., осигурени от Оперативна програма „Регионално развитие“ и Националния бюджет.

Пътят осигурява връзката на област Плевен с международен път Е 79, в посока град Видин и свързва  градовете Бяла Слатина и Криводол с намиращите се в тази отсечка села.

Източник: Пресцентър МРР

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...