Menu
Max_Weber

Провериха строителството на обходния път на Враца

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков провериха напредъка в строителството на обходния път на гр. Враца - път I-1 (Е79) от км 0+000 до км 6+816,60.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. Обектът се изпълнява в график и ако следващият месец не е дъждовен за празника на Враца - в началото на юни, обходният път ще бъде завършен, съобщи министър Терзиева.

Общата дължина на участъка е 6,817 км. Инвестицията е за над 14,6 млн. лв. Проектът включва изграждането на един пътен възел, две четириклонни и едно кръгово кръстовище и т. н. Изпълнител е Обединение „Обход Враца”, в което участват „Трейс Груп Холд” АД, гр. София и „Пи Ес Ай“ АД, гр. Стара Загора. Строителният надзор ще осъществи „Трафик холдинг“ ЕООД.

Обектът е по маршрута на общоевропейски транспортен коридор №ІV. Като участък от път Е-79 по него се осъществяват транспортни връзки между три европейски държави – Румъния, България и Гърция. С пускането в експлоатация на втория мост над р. Дунав при Видин - Калафат се увеличават транзитните потоци в Северозападна България. Направлението се използва по-интензивно като най-къс маршрут между Западна, Централна Европа и Бяло море, а също и като връзка на Европа с Азия.
22.04.2014 г.

Източник: Пресцентър АПИ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...