Menu
Max_Weber

Обновяват първите две сгради по проект

Стартираха строително-монтажните работи по първите две сгради, които ще бъдат обновени по проект „Енергийно обновяване на българските домове“.

На територията на град София ще бъдат санирани блок №10 на ул. „Чарлз Дарвин“ № 3 в район „Изгрев“ и блок 17 в район „Илинден“, ж.к. „Захарна фабрика“. Дейностите включват топлинно изолиране на външните стени на сградите, а съществуващата дограма с лоши топлотехнически характеристики ще бъде подменена с нова с рамка от поливинилхлорид и стъклопакет с високо термично съпротивление. Ще бъде направено топлинно изолиране на покрив, под и на тръбна мрежа за горещо водоснабдяване. Предвижда се и подмяна на сградна инсталация за горещо водоснабдяване.
Изпълнител на строително-монтажните работи на двата обекта е „Билдинг компани“ ЕООД. Срокът за изпълнение и на двете сгради е 120 дни. Общата стойност на договора за СМР е 250 192.48 лв. с ДДС.
Изпълнението на проект „Енергийно обновяване на българските домове“ се финансира с общо 50 109 134,20 лв. чрез Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. До приключването му в края на 2015 г. се предвижда да бъдат обновени общо 180 многофамилни жилищни сгради.
Министерството на регионалното развитие публикува обществена поръчка за избор на изпълнители на строително-монтажните работи по останалите сгради в изпълнение на проекта. Процедурата се провежда по седем обособени позиции – за шестте района за планиране и за град София. Срокът за подаване на оферти е 05.06.2014 година. Прогнозната стойност на поръчката е 46 622 805 лв. без ДДС.
Документацията за нея може да бъде намерена на интернет страницата на МРР в раздел Профил на купувача: http://www.mrrb.government.bg/?controller=articles&id=5327

Източник: Пресцентър МРР

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...