Menu
Max_Weber

Култура

Здравко Димитров и Ирина Бокова обсъдиха възможностите за международен културен трансфер

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров разговаря с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Срещата между двамата се състоя в рамките на провеждащия се в Санкт Петербург III Международен конгрес „Санкт Петербург и славянския свят“.

800 години Магна Харта

Посолството на Великобритания в България представя в Пловдив изложбата Магна Харта. Тя включва 16 двуезични изображения, които представят историята, влиянието и наследството на Магна Харта, чиято 800-на годишнина се отбелязва тази година. Изображенията са предоставени от британския парламент, Националния архив на Великобритания и Британската библиотека.

Феноменалната Стоянка Мутафова номинирана за Книгата на рекордите "Гинес"

Съюзът на артистите в България отправи искане до централния офис на Книгата на рекордите на "Гинес" Стоянка Мутафова да бъде призната като най-дълго време играещата на театрална сцена актриса в света. Министърът на културата Вежди Рашидов се срещна с Царицата на комедията и обяви, че ще подкрепи официалното писмо.

Александър Морфов е новият директор на Народния театър

Режисьорът Александър Морфов е новият директор на Народен театър "Иван Вазов". Със заповед на министъра на културата Вежди Рашидов Александър Морфов ще ръководи академичната трупа до обявяването и провеждането на конкурс за длъжността "директор" на НТ "Иван Вазов". Новото назначение се налага, тъй като досегашният директор на Народния театър Павел Васев се пенсионира. Той заемаше този пост от 2009 година.

„Гонг Мьонг” в България

По случай Деня на корейската азбука - 9 октомври, посолството на Република Корея има удоволствието да ви покани на уникален концерт, който ще срещне българската публика с изключителните корейски музиканти от група „Гонг Мьонг”.

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...