Menu
Max_Weber

216 хил. лв за фестивали на народното творчество

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2014 година в размер на 216 000 лв. за финансиране на събори и фестивали на народното творчество. Средствата са предвидени в централния бюджет.

Провеждането на културните прояви ще подпомогне съхраняването и развитието на нематериалното културно наследство и неговото популяризиране в страната и чужбина. За провеждането им ще бъдат подпомогнати националният събор „Дни на предците”, Люлякови празници - музикални вечери, Югозападен международен фолклорен фестивал „Мир на Балканите”, фестивалът „Надмощие над духа”, Дни на традицията „Созопол - древен и непреходен, живо и достъпен за всички”, Шопският събор, VIII Национален фестивал на любителските многогласни хорове и камерни групи за народно пеене, националният фолклорен фестивал „Слънце иде...” и др.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...