Menu
Max_Weber

Португалската певица Крищина Бранко в Пловдив

За първи път в Пловдив ще гостува една от най-изявените португалски фадо изпълнители. Със седемнадесет години на сцена и тринадесет албума зад гърба си певицата има много богат артистичен опит и силно сценично присъствие и радва почитателите си по целия свят. Който веднъж я е чул, остава омагьосан от чистия й, мек глас, нежното и фино излъчване.  На 17 септември на сцената на Античния театър тя ще разкаже своите любими истории с песните, които е пяла през тези 17 години.

“Хората са важни, когато разказваш истории и пееш, трябва да си чувствителен към заобикалящата те среда, аз така възприемам работата си и са старая да бъда реалист. Затова и винаги събирам впечатления, включително и когато пътувам, нося впечатления от местата, които посещавам...”, споделя певицата.

Португалската певица притежава простота и елегантност, които  изглеждат задължителни в тази музика, за да се постигне онази алхимия, която превръща силното чувство в изкуство. За нея:”Фадо е животът, начин на живот, освен, че е и име на песен или ако щете това е песен, която описва живота на хората от Юга, в една страна, заобиколена от вода, накрая на Европа, обърната към хоризонта, към Новия свят.” Нейният глас носи фадо емоцията,  а останалото е музика, представена от виртуозния изпълнител на специалната португалска китара - Бернарду Куото и авторът на композициите, пианистът Рикарду Диаш и контрабасистът Бернарду Морейра.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...