Menu
Max_Weber

Феноменалната Стоянка Мутафова номинирана за Книгата на рекордите "Гинес"

Съюзът на артистите в България отправи искане до централния офис на Книгата на рекордите на "Гинес" Стоянка Мутафова да бъде призната като най-дълго време играещата на театрална сцена актриса в света. Министърът на културата Вежди Рашидов се срещна с Царицата на комедията и обяви, че ще подкрепи официалното писмо.

"Нашата велика Стоянка Мутафова наистина е достойна да бъде в Книгата на рекордите "Гинес", тя е истинско чудо и е без конкуренция, да ни е жива и здрава! Неслучайно е любимка вече и на няколко поколения българи", заяви Рашидов.

Кандидатурата на феноменалната Стоянка Мутафова, без съмнение, ще бъде уважена в централата на "Гинес" – нашата актриса за първи път играе на сцената на Народния театър през далечната 1945 г., още докато учи в Държавната театрална школа, като дебютът й на първата ни сцена е в спектакъла "Хитрините на Скапен" от Жан-Батист Молиер, постановка на Стефан Сърчаджиев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...