Menu
Max_Weber

Министър Петър Стоянович поздрави ученичката от XII клас на НУКК Елена Костова, която спечели Световната олимпиада по италиански език

Министър Петър Стоянович изпрати поздравителен адрес до ученичката от XII клас на Националния учебен комплекс по култура с Лицей с изучаване на италиански език и култура с участие на Република Италия (НУКК) Елена Костова, която спечели Световната олимпиада по италиански език.

“Поздравявам Ви сърдечно по повод спечеленото първо място на Четвъртата световна олимпиада по италиански език, организирана от Министерството на образованието на Република Италия! Надявам се, че този Ваш личен успех, който представя по най-добър начин България и българското образование, ще Ви зареди с нови сили, кураж и оптимизъм за бьдещо развитие. Пожелавам Ви тази награда да бъде отправна точка към още по-високи постижения и престижни отличия!”, се посочва в поздравителния адрес на министър Петър Стоянович, изпратен до дванайсетокласничката от Националния учебен комплекс по култура Елена Костова.


Световната олимпиада по италиански език е много престижно състезание за учениците от горния курс на държавните и частните училища от цял свят, изучаващи италиански език като чужд. Олимпиадата традиционно се организира от Министерството на образованието на Република Италия и се провежда под патронажа на Министерството на външните работи на Република Италия, под наблюдението на Accademia della Crusca и Асоциацията по история на италианския език. Световната олимпиада по италиански език бе проведена онлайн за всички участници от цял свят в един и същи ден и час.


Официалната церемония по награждаването на финалистите в Световната олимпиада по италиански ще се проведе във Флоренция на 12 април 2014 г. в сградата на Palazzo Vecchio в рамките на по-широката културна инициатива под името: „Дни на италианския език“. Тазгодишното издание на „Дни на италианския език“ ще бъде посветено на поезията на Марио Луци (1914-2005).


Ученичката от XII клас на НУКК Елена Стаменова Костова убедително се класира на първо място в престижното състезание, което се провежда за четвърти път. Елена е пълна отличничка и вече е приета за студентка в Оксфорд, в специалност „Мениджмънт и връзки с обществеността“. Учителите по италиански език на Елена Костова са: Франческо Меннуни и Микеле Д`Агостино.


Световната олимпиада е отворена за всички италиански училища в чужбина, както и за ученици от чужди училища с изучаване на италиански език.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...