Menu
Max_Weber

Образование

Деканът на УНЦ „Национална сигурност и обществен ред“ на ВУСИ проф. Илин Савов на открита лекция в ПУ „Паисий Хилендарски“

Деканът на учебно-научния център „Национална сигурност и обществен ред“ на Висшето училище по сигурност и икономика проф. д-р Илин Савов беше специален гост на открита лекция в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Той говори пред студенти и бизнес организации за трафичните данни, в контекста на сигурността във виртуалния свят.

Община Пловдив търси своите най-добри млади предприемачи във ВУСИ

За девета поредна година община Пловдив провежда конкурса „Най-добър млад предприемач“. На специална среща във Висшето училище по сигурност и икономика ресорния зам.-кмет по младежки дейности Георги Титюков представи условията на надпреварата.

„Предизвикателства пред обучението в новото време“ обсъдиха на кръгла маса във ВУСИ

Кръгла маса на тема „Предизвикателства пред обучението в новото време“ се проведе във Висшето училище по сигурност и икономика. Дискусията със студенти, докторанти и млади учени беше обособена в няколко тематични направления: „Иновативни образователни практики в Европа“, „Уебинари и онлайн курсове – ползи и предизвикателства“, „Преподаване в асинхронна среда – на границата между ефективност и мотивация“.

ВУСИ разширява сътрудничеството си с чуждестранни университети

Висшето училище по сигурност и икономика продължава да разширява съвместната си дейност с чуждестранни университети. Ректорът на вуза проф. д. п. н. Георги Манолов и зам.-ректора проф. д-р Томо Борисов посетиха Факултета по право, сигурност и мениджмънт „Константин Велики“ в град Ниш на университета „Унион – Никола Тесла“ (Сърбия), с който ВУСИ има сключено споразумение за сътрудничество. Те обсъдиха с ръководството на Факултета възможността за обмяна на преподаватели, участието в съвместни проекти, както и организирането на научни конференции и кръгли маси. По време на деловите разговори особено внимание беше отделено на размяната на практически занятия по линия на Студентските съвети на двете висши училища.

Шампионът по гребане и студент във ВУСИ Борис Йотов: Не се страхувайте да следвате мечтите си

Борис Йотов е вицесветовен и трикратен европейски шампион по академично гребане. За високите му спортни постижения и за приносът му за популяризирането на ВУСИ беше награден с грамота и почетен знак на вуза от ректора проф. Георги Манолов.

Публична лекция пред студенти на ВУСИ изнесе представител на бизнеса в Пловдив

Публична лекция пред студенти на Висшето училище по сигурност и икономика изнесе представител на бизнеса в Пловдив. Г-н Тома Тетимов, който е собственик на верига ресторанти и заведение за хранене, представи личния си дългогодишен опит в бранша и даде безценни съвети за стартиране на собствен проект.

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...