Menu
Max_Weber

Образование

Топ експерти дискутираха във ВУСИ „Проблемите на сигурността в Черноморския регион“

Водещи експерти от България, Сърбия, Македония, Албания и Съединените американски щати дискутираха на международна научна конференция „Проблемите на сигурността в Черноморския регион“. Престижният форум беше организиран от Висшето училище по сигурност и икономика и събра доказани специалисти, преподаватели и експерти, които представиха тезите си по изключително актуалните въпроси, свързани с националната сигурност, миграцията и защитата на общите европейски граници.

„Политическата реклама – между реалността и манипулацията“ е новата книга на проф. Георги Манолов

Ректорът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. д.п.н. Георги Манолов издаде поредния си научен труд. Монографията е озаглавена „Политическата реклама – между реалността и манипулацията“ и е първото цялостно теоретично изследване на проблематиката у нас.

МОН: Лятната ваканция ще започва в края на юни

Следващата лятна ваканция за учениците от VIII до XI клас ще започне в края на юни 2018 г. Последният им учебен ден ще бъде 29 юни 2018 г. (петък). На 15 юни 2018 г. приключват учениците от V до VII клас, а най-малките в началните училища – на 1 юни 2018 г. Това предвижда графикът за почивните дни и ваканциите за предстоящата учебна година, утвърден от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

ВУСИ с отлична оценка и максимална 6-годишна институционална акредитация

Висшето училище по сигурност и икономика получи една от най-високите оценки сред частните вузове в Пловдив и максимална 6-годишна институционална акредитация. Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) към Министерски съвет на Република България даде обща оценка от 9,01 и срок на валидност на акредитацията от шест години, в съответствие с чл.79, ал. 4 от Закона за висшето образование. По този начин ВУСИ затвърди лидерската си позиция на престижен образователен и научен център, предлагащ качествено обучение в съответствие с нуждите на пазара на труда.

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...