Menu
Max_Weber

КИА създава школа за млади лидери

От учебната 2014/2015 година в Колежа по икономика и администрация – Пловдив ще започне да работи школа за млади лидери. Това обяви президентът на КИА проф. дпн Георги Манолов, който награди призьорите в конкурса за дебати.

3-дневния маратон за аргументирана полемика се проведе в супер модерната база на Колежа, а участие в него взеха 12 отбора. Победител в състезанието стана сборен тим на Втора английска гимназия и 22-ро СОУ, а второто място зае тимът на Езикова гимназия „Пловдив”. „Въз основа на блестящата риторика, която показахте, решихме да дадем още един шанс на младите хора”, заяви проф. Георги Манолов. Президентът на КИА уточни, че акцентът в бъдещата школа за лидери ще бъде ораторското майсторство, с превес на практическите занятия. За целта ще се съберат много силни екипи от цялата страна, които да обучат подрастващите мотивирано да защитават позициите си. В знак на уважение за усилията по подготовката и представянето в младежките дебати, проф. Манолов обяви, че всеки един от участниците, който издържи матурите, може да се счита за първокурсник в Колежа.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...