Menu
Max_Weber

„ЕРАЗЪМ+“ официално в България

На 13 май 2014 г от 10,00 часа, в зала „Средец” на хотел „Шератон - София Хотел Балкан”, под патронажа на министъра на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова, ще се проведе официалното откриване в България на новата Програма на Европейския съюз за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+” (2014 – 2020).

Програма „Еразъм+” е най-новата интегрирана програма на Европейския съюз за подкрепа на образованието, обучението и младежкия сектор. По време на седемгодишния период на програмата до 2020 се предвижда да бъдат финансирани за обучение, работа или доброволческа дейност повече от 4 милиона европейци, за което Европейският парламент гласува рекордния бюджет от 14,7 млрд. евро. За 2014г. бюджетът за България надхвърля 24 млн. евро.

В конференцията ще вземат участие заместник-министърът на образованието и науката г-н Иван Кръстев, изпълнителният директор на Център за развитие на човешките ресурси, д-р Янко Христозов, и представител на Генерална дирекция „Образование и култура” на Европейската комисия.

Основни теми на събитието ще бъдат: европейските стратегически цели в сферата на образованието, обучението и младежта; основните предпоставки за създаване на Програма „Еразъм+“, националните приоритети в сферата на образованието, които ще бъдат подкрепени от Програмата; подготвителните дейности за стартирането й в България, както и статистика за първите кандидатури, изпратени през 2014 г.
Национална агенция за управление на Програмата в България е Центърът за развитие на човешките ресурси към МОН (www.hrdc.bg).

Източник: Пресцентър на МОН

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...