Menu
Max_Weber

КИА в топ 10 на „Forbes”

Световно известното списание „Forbes” класира Колежът по икономика и администрация в челната десетка на висшите училища за 2013 г. в специалност „Икономика”. В най-масовото професионално направление в българското висше образование, КИА стои твърдо пред редица висши училища в България, пише в брой 38 на българското издание на сп. „Forbs” от май 2014 година.

Колежът по икономика и администрация е на челни позиции по индикаторите „Регионална значимост”, „Теоретична подготовка”, „Практическа подготовка”, „Участие в стажове” и „Международна мобилност” в актуализираното издание на Рейтинговата система на ВУЗ-овете за миналата година. По индикатор „Регионална значимост” КИА е на престижното второ място в професионално направление „Икономика”, в което се обучават около 60 000 студенти в страната.

Националната агенция за оценяване и акредитация гласува откриването на професионално направление „Национална сигурност” в КИА – Пловдив от учебната 2014/2015 г. Така Колежът по икономика и администрация става първото и единствено училище в Пловдивска област, готвещо кадри за националната сигурност. Студентите ще могат да избират между редовна, задочна и дистанционна форма на обучение по следните нови специалности: „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред”, „Национална сигурност и антитерористична дейност”, „Национална сигурност и борбата с киберпрестъпността”, „Регионална и общинска сигурност”, „Корпоративна и фирмена сигурност”, „Криминалистика”, „Защита при бедствия и конфликти”. Като абсолютен хит в кампанията тази година се очертава специалността „Мениджмънт на развлекателната дейност”. А студентите, които искат да управляват хотели и ресторанти и да водят делови преговори на международно ниво, за тях са новите възможности в професионално направление „Администрация и управление”: „Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството”, „Мениджмънт на туристическите (и спа) услуги”, „Управление при бедствие и конфликти”. Разкриването на 10 нови специалности от учебната 2014/2015 година е поредна крачка, която утвърждава КИА като лидер в колежанското образование в цяла България!

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...