Menu
Max_Weber

КИА ще си сътрудничи с „John Cabot University”

Президентът на Колежа по икономика и администрация – Пловдив проф. дпн Георги Манолов се срещна през месец май с президента на американския университет „John Cabot” в Рим Франко Павончело. Двамата ръководители обсъдиха постиженията и предизвикателствата пред висшето образование в Европа. Разговорите бяха в следните насоки: обмен на преподаватели и студенти в рамките на различни европейски програми; разгръщане на активно научно сътрудничество между двете висши училища според профилите на тяхното обучение; обмяна на опит.

Проф. Манолов и г-н Павончело се споразумяха да подпишат договор за сътрудничество между КИА и „John Cabot University”, който да създаде възможност за обучение на студенти на английски език в Рим и на български в Пловдив. Предвиждат се и постоянни срещи между ръководствата на висшите училища, в които партньорите от акредитирания американски университет да се запознаят с възможностите, които предлага Колежа по икономика и администрация. „John Cabot University” е разположен в самия център на Рим и функционира от 1972 г., като водещите специалности са: маркетинг; икономика и финанси; бизнес администрация и др. Висшето училище се слави със своята уникална атмосфера, която способства междукултурното общуване на студенти от различни страни. След като се запозна с обстановката, президентът на КИА – проф. Георги Манолов, покани ръководството на „John Cabot University” да разгледа супер модерната база на Колежа в Пловдив.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...