Menu
Max_Weber

Преустановени са учебните занятия във Варна и Добрич

Във връзка с влошената метеорологична обстановка, силните и обилни валежи и въведеното бедствено положение в общините Варна и Добрич са преустановени учебните занятия в училищата.

Предвиденото за днес 20.06.2014 г. национално външно оценяване (HBO) за учениците от VІІІ клас в паралелките с интензивно изучаване на чужд език в профилирани и професионални гимназии и СОУ няма да  се проведе. Проучват се възможностите за провеждането му на друга дата.

По данни на Регионалния инспекторат по образованието във Варна има наводнени училища. Постъпилата до момента информация сочи, че проблеми има в Математическа гимназия ,,Д-р Петър Берон‘‘ Варна, Професионална гимназия по химични и хранително-вкусови технологии ,,Д.И.Менделеев‘‘, Трета природо-математическа гимназия ‚,Акад. Методий Попов‘‘, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия ,,Васил Левски‘‘,  Варненската морска гимназия ,,Св. Николай Чудотворец‘‘ в квартал Аспарухово и в СОУ за деца с нарушено зрение ,,Проф. д-р Иван Шишманов‘‘. Наводнени са и две детски градини в квартала.

Има готовност в средношколското общежитие ,, Михаил Колони‘‘ във Варна да бъдат настанени хора, останали без подслон.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...