Menu
Max_Weber

Самотна майка работи, учи и гледа малкото си бебе

Самотна майка от град Съединение се грижи сама за едномесечното си бебе, работи и иска да има висше образование. Гинка Клинкова не крие, че й е тежко, а и заплатата, която получава не стига да издържа семейството. Затова иска да има диплома, с която да търси по-добра реализация. „Избрах Колежа по икономика и администрация, който ми препоръча една приятелка. Каза ми, че е много добър, в което се уверих и самата аз”, споделя Гинка. Нейната история трогна ръководството на КИА и 31-годишната жена ще се обучава с намалена на 50% такса в специалността „Бизнес администрация”.

„Не заменяме павета за социални дейности, а реално прилагаме социална политика, която е резултат на 11-годишното ни съществуване”, заяви президентът на Колежа проф. дпн Георги Манолов. Кметът на община Съединение приветства решението на проф. Манолов. „Щастлив съм от факта, че се помага на самотна майка”, заяви Георги Руменов. Той също е студент в КИА и е впечатлен от последователността на ръководството на Колежа да подава ръка на хора в затруднено положение. Кмета на Съединение се ангажира да съдейства за намиране на подходяща работа на Гинка. „Искам детето ми да се гордее с мен, когато порасне”, казва с разтреперан глас младата жена. Тя е сигурна, че с образованието, което ще получи в Колежа по икономика и администрация ще бъде пример за дъщеря си Моника.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...