Menu
Max_Weber

Инспектират пострадалите училища в наводнените райони

Ръководството на Министерството на образованието и науката изпрати своевременно свои експерти в районите, пострадали от последните наводнения в областите Бургас, Монтана, Стара Загора и Хасково.

При направената проверка в област Бургас се констатираха следните проблеми: В ОУ Любен Каравелов“- Бургас, има щети по покривната конструкция и е наводнен физкултурният салон. В  ГПНЕ „Гьоте“- Бургас, и в ГПАЕ „Гео Милев“ – Бургас, са  наводнени приземните етажи. В СОУ „Св. св. Кирил и Методий“- Бургас, е наводнена техническата работилница на приземния етаж  и има протичане на тавани.

Във всички наводнени помещения щетите се отстраняват.

В област Монтана най-пострадала е Лесотехническата професионална гимназия в Берковица, на която оградата е разрушена от приливната вълна. Във връзка със срутилите се оградни панели се очаква отстраняването им и обезопасяване на района.

В област Хасково, в НУ „Отец Паисий“- Харманли, е наводнен приземният етаж на училището. Предприети са мерки за отстраняване на щетите.
Министерството на образованието и науката следи непрекъснато обстановката в училищата в страната и  полага усилия в максимално кратки срокове да се отстраняват щетите от наводненията, да се обезопасят сградите на съответните училища и да се гарантира започването на учебната година при нормални условия.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...