Menu
Max_Weber

Георги Първанов: Истинско удоволствие е да общувам с будната аудитория в КИА!

Колежът по икономика и администрация беше домакин на среща с кандидати за депутати от АБВ. В препълнената аудитория на КИА гостуваха президентът на България /2002-2012 г./ Георги Първанов, проф. Борислав Борисов, ген. Валентин Петров и председателят на младежката формация на „Алтернатива за българско Възраждане” Нина Найденова. В продължилата повече от час и половина среща, студентите поставиха въпроси за националната сигурност, енергетиката, образованието и науката.

Недопустимо е наши ученици да печелят световни олимпиади по математика и физика, а да няма пари за образование и наука, категоричен беше Първанов. Политиците трябва да възстановят прекъсната връзка между държавата, бизнеса и образованието, допълни той. По думите му, от години властта е престанала да търси експертизата на науката и знанието в решаване на проблемите, а специализираните звена като университети и БАН, работят самоцелно. Участниците в дискусията се съгласиха, че проявите на тези недомислици се виждат във всички сектори. Младите хора поискаха да се създаде закон за преференциалното кредитиране на студентите, както и спешно да се реши въпросът с общежитията. Проф. Борислав Борисов се ангажира в следващия парламент да се бори вузовете да получат право на стопанска дейност. „Оценявам високо жеста да участвате активно в тази дискусия, при която ни подсказахте насоки за работа”, заключи Георги Първанов. Той благодари на ръководството на Колежа по икономика и администрация за топлото посрещане и професионализма при организирането на срещата.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...