Menu
Max_Weber

Студенти и преподаватели на КИА разговаряха с представители на Патриотичния фронт

„Професията на преподавателя в момента не е привлекателна. Затова държавата трябва да работи за повишаване имиджа на учителите”, заяви Славчо Атанасов от Патриотичния фронт. Той, водачът на листата за Пловдивска област Борис Ячев, Васко Вътев, Слави Георгиев и Костадин Гаров, гостуваха в Колежа по икономика и администрация. Въпросите за образованието, икономиката и националната сигурност, бяха част от темите, които будната аудитория на КИА постави пред кандидатите за народни представители.

Участните в дискусията бяха категорични, че духовната криза, която е обхванала страната, може да бъде преодоляна само чрез образованието. „С малки изключения интелигенцията е вън от политиката”, заяви президентът на Колежа проф. Георги Манолов. Виждането му, че можещите и знаещите трябва да участват в управлението на държавата беше аплодирано от студенти и преподаватели. Славчо Атанасов адмирира Колежа за развитието на професионално направление „Национална сигурност”. На държавата са необходими подготвени кадри за охрана на вътрешния ред и границите, и КИА може да ги осигури, категоричен беше той. В края на дискусията, която продължи повече от час и половина, участниците благодариха на ръководството на Колежа по икономика и администрация и изразиха готовност за съдействие при разрешаване на проблемите, които стоят пред висшето образование у нас.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...