Menu
Max_Weber

Студенти и преподаватели на КИА разговаряха с представители на „България без цензура”

„Колежът по икономика и администрация е страхотно учебно заведение”, заяви проф. Мирослава Кортенска. Трябва да бъдете щастливи, че имате нова сграда, която е построена за академична дейност, допълни тя при гостуването си в КИА. Проф. Кортенска беше придружена от водачите на листите за град Пловдив и областта на коалиция „България без цензура” Дяко Дяков и Мартин Иванов. Те поеха ангажимент пред студенти и преподаватели да подкрепят необходимите промени в Закона за образованието и този за развитие на академичния състав.

Това ще даде възможност на динамични и модерни структури като колежите да произвеждат собствени кадри, заяви президентът на КИА проф. Георги Манолов и уточни, че подобна практика съществува в много европейски държави. Участниците в дискусията бяха категорични, че студентите в частните висши училища също трябва да получат стипендии от държавата. На България са необходими образовани и интелигентни хора, за да излезем от ситуацията, в която се намираме в момента, каза проф. Кортенска. За това мислещите трябва да бъдат подпомагани и се радвам, че в КИА се случва, допълни тя. По време на срещата стана ясно, че бизнесът високо цени практическата подготовка, която получават студентите в Колежа. Тя помага за добрата им реализация на трудовия пазар и свидетелства за правилния подход при подготовката на учебния процес.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...