Menu
Max_Weber

Няма пострадали деца и ученици при инцидента в с. Горни Лом

Няма пострадали деца и ученици вследствие на взрива в бившия военен завод в село Горни Лом, община Чупрене.

Това показва проверка на Регионалния инспекторат по образованието - Видин, назначена от Министерството на образованието и науката.  По информация на Людмила Борисова - директор на Основно училище „Христо Ботев“ в село Горни Лом, в населеното място не са констатирани разрушения на училищната сграда. Сред работниците, които продължават да са в неизвестност от вчера следобед, в цеховете няма родители на ученици от училището. Данните сочат, че повечето служители са млади хора, без деца, или пътуващи от други населени места.

Днес в ОУ „Хр. Ботев“ са започнали учебни занятия. РИО – Видин, продължава да следи обстановката. При необходимост има готовност от страна на Министерството на образованието и науката за съдействие и изпращане на специалист психолог, който да разясни на учениците случилото се, за да се намали тревожността у децата.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...