Menu
Max_Weber

КИА отбеляза 11-годишнината си със стилно празненство

Колежът по икономика и администрация стана на 11 години! Събитието беше отбелязано със стилно празненство в реномирано заведение. Президентът на висшето училище проф. дпн Георги Манолов приветства ръководството, преподаватели и администрация, като подчерта, че Колежът вече е марка за качество. „КИА върви уверено по своя път и вече има солидна история зад гърба си”, заяви проф. Манолов.

Той разказа как преди 11 години посред нощ е научил за решението на Народното събрание за създаването на КИА. „Нямах търпение да видя документите и бях в парламента още на следващата сутрин”, спомня си президентът на Колежа. Само за 3 седмици през 2003 г. във висшето училище се записват 130 първокурсници. За времето на своето съществуване КИА успя да опровергае скептиците, които не вярваха, че една частна инициатива в образованието може да бъде толкова успешна. И така до ден днешен. В момента Колежът по икономика и администрация е сред най-динамично развиващите се образователни институции в България. КИА е на престижното второ място по индикатор „Регионална значимост” в професионално направление „Икономика”, според Рейтинговата система за висшите училища в България. Колежът по икономика и администрация получи институционална акредитация за шест години през 2010 г. и нов институционален капацитет през 2012 г. Колежът е едно от първите висши училища в района с наличие на Система за управление на качеството съгласно ISO 9001:2008 и е сертифициран от Intertek. Всички тези факти ни дават основание да направим следващата стъпка, допълни проф. Манолов. Той изрази увереност, че скоро КИА ще се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). ВУСИ ще бъде модерен център за обучение на студенти в областта на националната сигурност, пазарната икономика и държавното управление, което да подготвя високообразовани и компетентни кадри в образователно-квалификационните степени „бакалавър” и „магистър”. Празненството продължи до ранните часове с много усмивки и наздравици за успехи през учебната година.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...