Menu
Max_Weber

Министър Танев участва в патронния празник на СУ

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев участва в академичното тържество по случай патронния празник на най-старото висше училище в страната - Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В Аулата на Алма Матер проф. Танев подчерта като свой приоритет приемането от Народното събрание на Стратегията за развитието на висшето образование в Р България 2014-2020 г. Министърът изтъкна нейното значение като важно и задължително условие за реализирането на новата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

В рамките на тържеството бяха обявени имената и връчени дипломите на новоизбраните професори на Софийския университет  през последната една година, както и раздадени традиционните награди на университета  - голямата награда за научна и изследователска дейност, наградата на Столична община за млад учен и годишната стипендия на името на братята Евлоги и Христо Георгиеви. Бяха раздадени още различни стипендии в областта на журналистиката, в областта на телевизията и награда в памет на проф. Иван Сосков, математик, за постижения в областта на компютърните науки.

По-рано министър Танев и представителите на академичната общност положиха цветя пред паметника на Св. Климент Охридски.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...