Menu
Max_Weber

КИА награди студенти отличници

Колежът по икономика и администрация награди студентите с отличен успех. Най-добрите получиха предметни награди на тържествена церемония във втора аудитория на КИА. Председателят на Общото събрание на Колежа проф. дин Димитър Костов връчи грамотите на студентите със среден успех над 5.50 и им пожела да следват светлата диря на нашите Възрожденски традиции в достойнството на словото и делото. „Бъдете с неугасващ младежки жар и устрем към знанието, като търсите нови идеи”, призова проф. Костов.

Той припомни и историята на студентският празник 8-ми декември, който се чества у нас от 1916 г. „Днес той е пазител на академичния дух и огъня на непрестанното търсене на мъдростта в познанието”, заяви председателят на Общото събрание на КИА. Той увери младите хора, че преподавателите на Колежа неизменно ще бъдат до тях. „Позволете ми да ви поздравя с 8-ми декември, празникът на българските студенти, който е единствен в света” – с тези думи се обърна към аудиторията президентът на Колежа по икономика и администрация проф. дпн Георги Манолов. Той пожела на младите хора успешна реализация и представи данни от актуалното издание на Рейтинговата система на висшите училища у нас, според която КИА е № 1 сред пловдивските ВУЗ-ове по средна работна заплата на завършилите студенти в професионално направление „Администрация и управление”. КИА изпреварва и редица колежи от страната, което свидетелства за високото качество на преподаване и отличната практическа подготовка, която получават студентите. Подобна е и картината в професионално направление „Икономика”, където Колежа отново е сред регионалните лидери. Рейтинговата система за 2014 г. на висшите училища у нас показва, че завършилите национална сигурност получават средно по 891,33 лв. Тези специалисти се очертават като едни от най-търсените на пазара на труда. Проф. Манолов припомни, че преобразуването на КИА във Висше училище по сигурност и икономика се очаква да стане факт с решение на Народното събрание. „Избрали сте едно от най-проспериращите висши училища в България, което изпреварва редица сериозни ВУЗ-ове”, увери студентите проф. Манолов. Той им пожела много здраве, успехи и весел 8-ми декември.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...