Menu
Max_Weber

Ученици посетиха КИА

Колежът по икономика и администрация прие дванадесетокласници от СОУ „Св. Патриарх Евтимий” и единадесетокласници от СОУ „Цар Симеон Велики” в град Пловдив. Учениците, които изучават „Стопански мениджмънт”, разгледаха супер модерната база на КИА, посетиха специализираните кабинети по криминалистика и бойни изкуства и проявиха огромен интерес към библиотеката на Колежа. Ръководителят на катедра „Национална сигурност” проф. д-р Никифор Стефанов ги запозна със специалностите, които се изучават в професионалното направление и им разясни работата на държавните структури при опазване на националната сигурност на Република България.

Той ги увери, че именно в КИА те ще получат знания за всичко, което касае правовата дейност в държавата. Проф. Стефанов акцентира върху практическата подготовка, която получават студентите и която се цени високо от работодателите. Разясни им и успешно преминалата процедура по акредитация и възможностите, които ще се отворят след преобразуването на Колежа във Висше училище по сигурност и икономика. Гл. ас. д-р Милена Тепавичарова и гл. ас. д-р Михаил Михайлов пък запознаха учениците с другите специалности, които се изучават в КИА и ги увериха, че знанията им ще са високо ценени на пазара на труда. Те представиха данни от актуалното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България, според която КИА е лидер сред пловдивските ВУЗ-ове по средна работна заплата на завършилите студенти в професионално направление „Администрация и управление”. Най-голямото оживление сред учениците предизвика демонстрацията в специализираният кабинет по криминалистика. Там децата видяха как се задържа нарушител, как му се поставят белезници и докоснаха макети на бойни оръжия. В края на посещението учениците не скриха, че са приятно изненадани от условията за обучение и начина на преподаване в КИА. Те изявиха желание да присъстват на реални занимания, да посетят лекции и да попият от студентския дух. В началото на 2015-та година още техни връстници от елитни пловдивски училища ще посетят Колежа по икономика и администрация, тъй като висшето училище е сред най-динамичн развиващите се в страната и предлага отлични възможности за придобиване на знания и реализация.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...