Menu
Max_Weber

41 отличници във Випуск 2014 на КИА

41 са отличниците на Випуск 2014 на Колежа по икономика и администрация – Пловдив. Трима от тях завършват с еднакъв успех – 5,89, стана ясно на тържествената промоция във втора аудитория на КИА. Ръководството на Колежа изненада приятно студентите, като тези със златни, сребърни и бронзови медали получиха предметни награди – марков таблет, цифров фотоапарат и стилен ръчен часовник. „Това е най-силният випуск на КИА в неговата 12-годишна история”, заяви президентът на Колежа проф. дпн Георги Манолов.

Той изрази дълбоката си убеденост, че през годините Колежа по икономика и администрация се превърна в марка за качество, с която се съобразяват всички висши училища в България. „Приятно съм изненадан от високото ниво на успеваемост на Випуск 2014” – с тези думи се обърна към абсолвентите председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров. Той не скри вълнението си и призна, че държавата може да върви напред само с качествено образование, каквото получават студентите в КИА. Акад. Воденичаров получи почетен знак на Колежа за принос в развитието му. Отличен беше и министърът на образованието и науката проф. дпн Тодор Танев. Към абсолвентите се обърна и зам.-областният управител на Пловдив Георги Пилев: „Обществото ни ще разчита на вас, защото специалностите, които изучавахте в КИА са доказали значението си за развитието на България.” Той напомни на абсолвентите, че дипломирането им е само първата стъпка в професионалното израстване, защото знанията трябва непрекъснато да се актуализират. Ректорът на Колежа проф. Димитър Димитров също пожела успех на младите хора. Той отбеляза, че те заслужено могат да претендират за добро работно място на пазара на труда. „Тази ваша претенция – бъдете уверени, е добре подплатена интелектуално и практически със знанията, които получихте през годините на следване. Нещо повече – вие се научихте на разум, рационалност и дух, които ние, вашите преподаватели, влагахме през годините”, прочувствено заяви проф. Димитров. Към своите колеги се обърна и отличникът на випуска и бивш председател на Студентския съвет на КИА Богдан Тошев. Той благодари на преподаватели за всеотдайността им и ги увери, че и занапред ще продължават да търсят компетентното им мнение. „Вие запалихте пожарът на интереса към науката, който се гаси само с нови знания”, призна отличникът на Випуск 2014. След края на тържествената церемония абсолвентите си направиха обща снимка за спомен и по традиция хвърлиха академичните шапки.

Очаквайте разширен репортаж от събитието!

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...