Menu
Max_Weber

Делегация на Китайската академия за обществени науки ще посети КИА

Делегация на Китайската академия за обществени науки (CASS) ще посети Колежа по икономика и администрация в Пловдив. Официалната визита ще бъде в събота, 25 април, от 11.00 часа в Заседателната зала на КИА. Преди това ръководството на Китайската академия за обществени науки ще се срещне с министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин, със съветника на президента Росен Плевнелиев по икономическите въпроси и инвестициите Евгени Ангелов, както и с председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров.

Делегацията на CASS е водена председателят й проф. Уан Уейгуан и ще подпише Спогодба за сътрудничество между Българската академия на науките и Китайската академия за обществени науки.

Посещението в Колежа по икономика и администрация е част от стратегическата програма по утвърждаване на ВУЗ-а като желан и търсен партньор за международно сътрудничество и обмен на научна информация. Ръководството на КИА ще запознае официалните гости с проектът за преобразуване на Колежа във Висше училище по сигурност и икономика, с актуалните учебни програми и супер модерната материална база.

Срещата е отворена за медии, политици и общественици, както и за всички желаещи да участват в събитието.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...