Menu
Max_Weber

Абитуриентските балове поскъпват

Подготовката за абитуриентските балове отнема все повече време и пари, установи репортерска проверка на www.eurobulgaria.net. Родители и зрелостници трудно намират подходящи дрехи и аксесоари на достъпни цени. Роклите и костюмите не поевтиняват, въпреки кризата. Напротив, при някои аксесоари сумата, която трябва да отделите може да достигне четирицифрено число.

Освен традиционните дрехи, с които много от младите момичета искат да приличат на фолк звезди и скъпите лимузини, от няколко години се наблюдава и нова мода в абитуриентските балове. Вече става модерно заснемането на пътя на абитуриента с дрон. Появата му предизвиква завистта на останалите зрелостници и техните родители, които всячески се стремят да превърнат деня в незабравим за своето дете.

Стига се дори до крайности, като теглене на голям кредит, за да се покрият разходите. За някои семейства обаче това е непостижимо и те се справят с наличните средства.

Психолозите са категорични, че абитуриентският бал не трябва да се превръща в излишна показност, тъй като няма смисъл от това. Според тях, децата се травмират допълнително, родителите се ангажират финансово, а ползата е никаква.

За това харчете парите си разумно и инвестирайте в образованието на децата, съветват специалистите. Така всички ще бъдат доволни, а ефектът ще бъде дълготраен. Търсете реномирани висши училища, които предлагат качество и съвременни образователни програми. Информирайте се за рейтингите на ВУЗ-овете и търсете лидерите в съответните области. Най-добре е да заложите на висши училища, които поддържат контакти с бизнеса, за да нямате проблем с реализацията след завършване на образованието, припомнят експертите.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...