Menu
Max_Weber

Отборът на ПУ спечели футболния турнир, организран от КИА

Отборът на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” спечели футболния турнир, организиран от Колежа по икономика и администрация. На финала тимът на ПУ надигра сборна формация от бивши възпитаници на КИА. Регламентът на състезанието изискваше да се проведат две полувремена от по 20 минути, а съставите бяха от 5+1 футболисти. Срещите бяха на принципът на директните елиминации.

По време на турнира играчите на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” заложиха на преса по целия терен и търсеха топката още пред наказателното поле на противника. Тактиката им се оказа печеливша, а освен това успешно затваряха зоните пред вратата си. Футболистите на КИА нямаха шанс пред гола, но играта им беше на ниво и се представиха достойно. Физическата издържливост и опитът в крайна сметка си казаха думата и отборът на ПУ спечели състезанието.

Съдията на турнира остана впечатлен от техничния футбол и феърплея, който демонстрираха всички играчи. „Поздрававявам момчетата за коректната игра, в която липсваха остри влизания”, заяви доволен реферът и им пожела да развиват в още по-голяма степен спортното си майсторство.

Пом.-ректорът на КИА гл.ас. Иван Петров връчи купата и медалите на отбора победител. „Бъдете живи и здрави и залягайте над учебниците със същия ентусиазъм, който проявихте на терена”, каза гл.ас. Петров. След края на турнира всички футболисти си направиха общи снимки за спомен и си пожелаха отново да премерят сили на игрището.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...