Menu
Max_Weber

Доц. д-р Томо Борисов стана зам.-ректор на Висшето училище по сигурност и икономика

Доц. д-р Томо Борисов беше избран за зам.-ректор на Висшето училище по сигурност и икономика. Това стана на първото заседание на Академичния съвет на ВУСИ, което се проведе на 4 юли 2015 година. Доц. Борисов, който е безпорен авторитет в областта на сигурността не само у нас, а и в цяла Европа, ще отговаря за международната дейност на ВУЗ-а. Зам.-ректорът на ВУСИ е автор на научни публикации, свързани с проблемите на самозащитата и оцеляването. Доц. Борисов е вицепрезидент на Международната джу-дицу федерация (JJIF), председател е на Департамента за самозащита за армия, полиция, охранителни фирми и граждани към JJIF. Президент е на Българската джу-джицу федерация и притежава 8-ми дан по Международни полицейски и военни оперативни процедури.

На заседанието на Академичния съвет на Висшето училище по сигурност и икономика проф. д-р Никифор Стефанов беше избран за декан на учебно-академичния център „Национална сигурност и обществен ред”. Той има квалификации и специализации в страни от Европейския съюз и САЩ за административното управление в правоохранителната система. От 2004 г. до 2009 г. е заместник - началник на факултет “Полиция” на Академия на МВР. Проф. Стефанов има множество публикации и статии – над 70 учебника, учебни пособия и помагала.

Доц. д-р Илин Савов пък беше избран за ръководител на катедра „Национална сигурност и обществен ред” на заседанието на Академичния съвет на ВУСИ. Доц. Савов е експерт по проблемите на националната сигурност, оперативно-издирвателните и технически дейности за защита от посегателства и престъпни прояви. Автор е на статии, свързани със службите за сигурност и прилагането, използването и контрола на специалните разузнавателни средства в България, Европейския съюз и САЩ.

Висшето училище по сигурност и икономика залага на най-добрите и доказали се професионалисти, заяви президентът на ВУЗ-а проф. Георги Манолов. Той не скри амбицията си ВУСИ да работи активно по линия на международното сътрудничество със сродни висши училища от Балканите и Европа. Доказателство за това е първото подписано споразумение за сътрудничество с факултета по право, сигурност и мениджмънт към Университета „Унион – Никола Тесла” в Белград. През новата академична година се предвиждат множество срещи, семинари и дискусии във ВУСИ с международни авторитети в сферите на сигурността, икономиката и управлението.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...