Menu
Max_Weber

ВУСИ ще си сътрудничи с Башкирската академия за управление

Висшето училище по сигурност и икономика ще бъде домакин на международни срещи за националната и европейска сигурност Висшето училище по сигурност и икономика ще бъде домакин на международни срещи за националната и европейска сигурност

Висшето училище по сигурност и икономика сключи договор за сътрудничество с Башкирската академия за държавни служби и управление при президента на Република Башкортостан. Споразумението е подписано съответно от президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов и от ректора на Башкирската академия доц. Сергей Лаврентев. Двете висши училища ще си съдействат в научната сфера чрез организиране на съвместна изследователска работа. Проучва се възможността за издаване на дипломи на студенти, аспиранти и докторанти от двата ВУЗ-а. Предстои одобряването на работни програми, които да конкретизират научните теми, условията и квотите за сътрудничество.

Договорът е част от дългосрочната стратегия на ВУСИ за утвърждаването му като желан и търсен международен партньор в сферата на образованието. Висшето училище по сигурност и икономика вече подписа споразумение с Университета по право, сигурност и мениджмънт „Константин Велики” в Сърбия.

Интерес за сътрудничество към ВУСИ проявяват и други водещи университети на Балканите и Европа. „Основният принцип, от който ще се водим при подбора на бъдещите ни партньори, е този за предоставяне на качествено образование”, заяви президентът на ВУЗ-а проф. Георги Манолов. Той уточни, че съчетанието на специалности в сферата на сигурността и икономиката е уникално и ВУСИ е единствено по рода си в България.

През новата академична година Висшето училище по сигурност и икономика ще бъде домакин на редица международни срещи и дискусии в областта на националната и европейска сигурност, увери зам.-ректорът на ВУЗ-а доц. д-р Томо Борисов. Въпросът за защита на националните граници и гарантиране на европейската неприкосновеност е основен за България и останалите членки на ЕС, категоричен е доц. Борисов.

Гост-преподаватели ще изнасят лекции и беседи във ВУСИ, а експерти от практиката ще водят семинарни занятия. Така Висшето училище по сигурност и икономика изпълнява мисията си да бъде модерен център за обучение в областта на националната сигурност, пазарната икономика и държавното управление.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...