Menu
Max_Weber

ВУСИ подава ръка на самотна майка с близнаци

Иванка Николова избра Висшето училище по сигурност и икономика заради качественото образование, което дава ВУЗ-а Иванка Николова избра Висшето училище по сигурност и икономика заради качественото образование, което дава ВУЗ-а

Иванка Николова е родена в гр. Карлово. Завършва средно образование през 2000-та година в ПГ „Генерал Владимир Заимов”, гр. Сопот, специалност „Технологи и програми на системи с цифрово програмно устройство”. Живее и работи в с. Дъбене, където заедно с баща си развива малка фирма за изкупуване и преработка на билки. Майка е на близнаци, за които се грижи сама. Момчето и момичето са на 5 години и за тях Иванка казва, че са най-голямата й радост.

Иска да има висше образование, затова избира Висшето училище по сигурност и икономика, специалност „Счетоводство и контрол”. Заради нелекото й семейно положение и хъса за знания, който има, президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов удовлетвори молбата на Иванка Николова да учи с намалена такса по социалната програма на ВУЗ-а.

- Г-жо Николова, как разбрахте за Висшето училище по сигурност и икономика?
- За ВУСИ разбрах случайно от моя бивша съученичка, която учи във висшето училище. Тя ми разказа за модерната сграда, актуалните учебни програми и високата квалификация на преподавателите. Това ми беше достатъчно и в рамките на няколко дни подготвих всички необходими документи за записване. Искам да подчертая, че съм очарована от отношението и вниманието, което получих при регистрацията във ВУСИ. Не съм и предполагала, че отношението е толкова любезно и компетентно, очарована съм. Много се амбицирах, защото висшето училище предлага форми на обучение, което напълно отговарят на положението ми. Аз съм самотен родител и ми трябва време, за да се грижа за децата си.

- Защо избрахте „Счетоводство и контрол”?
- Избрах тази специалност, защото ще мога да се развивам в различни сфери. Счетоводната дейност е приложима почти навсякъде, което е голям плюс в избора на работа.

- Как реагира семейство Ви, когато разбра, че искате да учите?
- Семейството ми е голяма опора в живота и когато разбраха за намеренията ми – с радост ме подкрепиха! Децата са щастливи, че мама ще учи, макар все още да не осъзнават напълно какво означава това. За един родител, отдаден на децата си, главната цел е да им даде най-положителното от себе си. Старая се да бъда търпелива и отговорна с тях.

- На какво искате да ги научите?
- Най-съкровеното ми желание е да станат добри и сърдечни хора. Старая се да бъда до тях във всеки важен момент и вярвам, че ще успея.

- Какво ще кажете на тези, които се колебаят дали да имат висше образование?
- На хората, които се колебаят да учат или не висше образование, смело мога да кажа: Вярвайте в мечтите си и ги сбъдвайте! Човек трябва постоянно да се развива! Искам да изкажа благодарност и на президентът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. Георги Манолов за това, че прояви разбиране и ми даде възможност да получа качествено образование.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...