Menu
Max_Weber

ВУСИ подкрепя изложбата „Пловдив през годините”

Висшето училище по сигурност и икономика подкрепи кампанията „Богатствата на Южна България” на вестник „Марица”, която се провежда съвместно с Община Пловдив. За трета поредна година историци, фотографи и експерти обединяват усилията си, за да представят на пловдивчани и гостите на града културно-исторически ценности и природни феномени от региона.

В ретроспективната изложба историкът Владимир Балчев е подбрал 400 фотоса, експонирани в 20 платна, които са посветени на емблематични места в града. Разказва за далечното и не толкова далечно минало на Централна поща, Военният клуб, Тримонциум, Главната улица, Халите, площад „Стефан Стамболов”, гарата, Данов хълм, улица „Иван Вазов”, булевард „Руски”, улица „Отец Паисий”, улица „Васил Априлов”, стадионите в Пловдив и други.

„С удоволствие подкрепихме инициативата, защото за нас е важно да пазим историческата памет”, заяви президентът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. Георги Манолов. Той припомни, че до момента вузът винаги е поддържал добрите инициативи, свързани с почитането на известни личности и популяризирането на емблематичните места в Пловдив. Трябва да ценим наследството на предците ни и да го надграждаме със съвременните предизвикателства, категоричен е проф. Манолов. Пловдив, който има своята забележителна хилядолетна история, ще бъде Европейска столица на културата през 2019-та година и ние с гордост очакваме този момент, допълни президентът на ВУСИ.

Изложбата “Пловдив през годините“ е подредена на Главната улица и може да бъде видяна до 9 ноември 2015 г.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...