Menu
Max_Weber

Детски градини и училища няма да бъдат затваряни

Ръководството на ДНСК представи пред журналисти „Анализ на резултати от проверките в обществени места с масов достъп на хора (училища, детски градини и др.)“. През февруари екипи на ДНСК са направили 3606 проверки в училища и детски градини, при които са установени над 900 нарушения на Закона за устройство на територията.

Отделно здравните инспекции и противопожарните дирекции са констатирали други нарушения, които също са впечатляващ брой.


В никое от училищата и детските градини обаче, не са констатирани проблеми, които да застрашават сигурността на децата и да налагат затварянето на сградите.


Това беше ясно огласено на брифинга в ДНСК.


За съжаление, определени медии излязоха с манипулативни заглавия и интерпретации на изнесените на брифинга факти, които очевидно целят противопоставяне на институциите.


С министъра на инвестиционното проектиране се свърза кметът на София госпожа Йорданка Фандъкова, за да провери отговарят ли на истината публикуваната в някои медии информация за „училища пред срутване“.   


МИП уверява, че действащи училища и детски градини пред срутване в столицата и в страната няма.    

  
Източник: Дирекция „Връзки с обществеността, протокол и информационно обслужване” Министерство на инвестиционното проектиране

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...