Menu
Max_Weber

Председателят на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова: ВУСИ е сред новаторите в българското образование

„Образованието е солидната основа, върху която трябва да се гради бъдещето на Европейската столица на културата – Пловдив”. Това заяви новоизбраният председател на Общински съвет (ОбС) – Пловдив г-жа Савина Петкова в поздравление до президента на Висшето училище по сигурност и икономика проф. д.п.н. Георги Манолов. „Убедена съм, че ръководеното от Вас учебно заведение е сред новаторите в българската образователна система”, допълва г-жа Петкова.

Тя благодари на проф. Манолов за поздравителния адрес по повод избирането й за председател на ОбС – Пловдив и изрази възгледа си, че местната власт и висшите училища могат и трябва да работят заедно, както за изграждане на активен диалог, така и за изпълнение на обществено значими проекти.

Президентът на ВУСИ пожела на г-жа Петкова да запази мащабното си и модерно мислене, да поддържа престижа и авторитета на града, и все така да намира хармония между съвременните тенденции в урбанистичното развитие и запазване на богатото културно и духовно наследство на Пловдив.

Проф. Манолов подчерта, че сътрудничеството между местната власт и Висшето училище по сигурност и икономика винаги е било на необходимата висота и в полза на обществото. И допълни, че Общинския съвет винаги може да разчита на експертния и научен потенциал на ВУСИ. Като доказани коректни партньори подаваме ръка на местната власт и изразяваме готовността си да работим заедно за утвърждаването на Пловдив като предпочитано място за живеене, обучение и правене на бизнес, заключи проф. Георги Манолов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...