Menu
Max_Weber

Открит урок за ученици във ВУСИ

Единадесетокласници от СОУ „Св. Паисий Хилендарски” посетиха Висшето училище по сигурност и икономика Единадесетокласници от СОУ „Св. Паисий Хилендарски” посетиха Висшето училище по сигурност и икономика

Висшето училище по сигурност и икономика прие единадесетокласници от СОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Пловдив. Те присъстваха на открит урок по дисциплината „Маркетинг” на декана на учебно-научния център „Икономика и управление” доц. д-р Милена Тепавичарова.

Тя провокира любопитството на учениците с реален пример за съществуваща фирма. Единадесетокласниците трябваше да посочат силните и слаби страни, заплахите и възможностите, породени от вътрешните и външни фактори за организацията. Учениците приеха предизвикателството и активно се включиха в дебата. Семинарното упражнение премина в открит диалог, който показа, че децата са усвоили материала от училище и с нетърпение очакват да надградят наученото. Те се справиха със задачата и дори започнаха помежду си да дискутират по SWOT анализа на фирмата, която беше дадена за пример.

Доц. д-р Милена Тепавичарова остана очарована от будните ученици и им отправи още едно предизвикателство – да приложат наученото от открития урок лично за себе си. „Започнете от вас самите, приберете се вкъщи и опишете силните си и слаби страни. Така ще знаете къде сте и къде искате да стигнете”, посъветва ги декана на ВУСИ и шеговито допълни, че не трябва да показват на никого таблицата с личните им слабости и възможности. Децата с охота приеха предложението и разбраха, че във Висшето училище по сигурност и икономика освен знания и умения, ще намерят и истински приятели.

След открития урок, единадесетокласниците разгледаха супер модерната материална база на вуза. Видяха богатата библиотека, специализираните кабинети по ресторантьорство и криминалистика, залата за бойни изкуства. Учениците от 11 Г клас на СОУ „Св. Паисий Хилендарски” не скриха, че са приятно изненадани от условията за обучение, начинът на преподаване и атмосферата във ВУСИ. Те се поинтересуваха от специалностите в отделните направления, както и начинът за кандидатстване, въпреки че им предстои още една година в средното образование.

Искаме пак да посетим висшето училище, да попием от студентския дух и да следваме тук, заявиха те на тръгване. Държим да присъстваме на други реални занимания, категорични бяха учениците, които не пропуснаха възможността да си направят общи снимки пред сградата на ВУСИ.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...