Menu
Max_Weber

Министърът на образованието и науката проф. Танев ще се срещне с ученичката от Стара Загора Мария Стоилова

Професор Тодор Танев ще се срещне в четвъртък 21.01.2016 г. в 11.00 часа с ученичката от Стара Загора Мария Стоилова, която със своите действия спаси човешки живот и предотврати пътен инцидент в градския транспорт на Стара Загора. Днес той й изпрати писмо, в което изрази своето човешко отношение към нейната постъпка.

ДО

МАРИЯ ЗВЕЗДЕВА СТОИЛОВА

УЧЕНИЧКА В IX КЛАС В

СПОРТНО УЧИЛИЩЕ „ТОДОР КАБЛЕШКОВ“

ГР. СТАРА ЗАГОРА

СКЪПА МАРИЯ,

Позволи ми да се обърна към теб така неформално, тъй като с твоята бърза намеса ти успя да спасиш човешки живот. Ти стана нашата звезда за началото на 2016 година.

Нещо повече – в дни на лоши новини ти ни даваш надежда, че доброто побеждава, че в България има достойни млади хора, които въпреки трудния си житейски път, носят силен дух, борбеност и човечност. Постъпката ти е чест за училището, в което учиш и за всички нас, които полагаме грижи да има повече такива български ученици!

България и светът ще бъдат едно по-добро място за живеене с хора като теб, Мария!

Прегръщам те топло и те каня да ни гостуваш в Министерството на образованието и науката.

 

ПРОФ. ТОДОР ТАНЕВ

Министър на образованието и науката

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...